Aktuelnosti

RTS LECENJE NA KUBI

Kubanska medicina zauzima vodeće mesto u svetu u lečenju mnogih bolesti, posebno lečenju kancera. U jutarnjem programu RTS-a, na temu lečenje kancera, ali i drugih bolesti na Kubi govori specijalista onkolog, istraživač i profesor na medicinskom fakultetu u Havani, dr Anabeli Estavez Garcia.

Srpski pacijenti na Kubi

U međunarodnoj klinici na Kubi najveći broj pacijenata je iz Kanade, SAD, Kine i Turske. Nažalost, nema mnogo pacijenata iz Srbije koji su čuli za mogućnosti koje im kubanska medicina pruža. Stoga, mali procenat je onih koji su se lečili i izlečili u kubanskim bolnicama i zdravstvenim institucijama. Oni koji to jesu – ističe dr Estavez Garcia - pokazuju sjajne rezultate, i nalaze se u jako dobrom, stabilnom stanju. Ovo je još jedan pokazatelj koliko je kubanska medicina uznapredovala u lečenju bolesti 21. veka.

Tretiranje i lečenje malignih bolesti kancera

Kubanska medicina je u velikoj meri usmerena na lečenje svih tipova kancera. Međutim, razvoj se ne zaustavlja tu, već pokrivaju mnogo šire grane medicine. U tom istraživanju kubanci su veoma temeljni i posvećeni. Kada je reč o onkologiji kao grani medicine, imaju velika dostignuća. Više od 20 godina se bave istraživanjima na tu temu, te imaju značajna iskustva u stvaranju i primeni novih terapija i novih lekova koji se bave lečenjem kancera. Time su postigli da tretman postane manje agresivan, a reakcije na njega su drastično blaže.

Više o tretmanima i lečenju kancera sazajte klikom ovde.

Lečenje kancera

Ukoliko je bolest u početnoj etapi, velika verovatnoća je da se uz pomoć kubanske medicine i lekova kancer u potpunosti može izlečiti. Kada je metastaza u pitanju, takođe se dolazi do izuzetnih rezultata jer se uz ublažavanje samih simptoma bolesti omogućava pacijentu da lakše i bolje podnese samu bolest, postiže se poboljšanje kvaliteta života i produžava životni vek pacijenta.

Dostignuća u drugim oblastima – psorijaza, vitiligo

Kubanska medicina je usmerena na različita istraživanja uglavnom u oblasti onkologije, odnosno izlečenju raka. Međutim, istražuju se i različiti lekovi za autoimune, ali i druge bolesti koje se sve češće spominju u savremenoj medicini. Kada pominjemo termin autoimono, moramo da napomenemo da je upravo u tome kubanska medicina svojsvena i upravo na razvoju imunološkog sistema se bazira razvoj lekova i tretmana i uopste pristup kubanske medicine. Savremene medicinske terapije kojima se tretiraju bolesti poput psorijaze i vitiliga ove bolesti kontrolišu na izuzetno visokom nivou. Čak 78% vitiligo pacijenata biva izlečeneo i postižu se zaista značajnei rezultati, što kubansku medicinu stavlja na prvo mestu po stopi izlečenja ove bolesti, bolesti vitiliga.

Kako se prikuplja medicinska dokumentacija?

Svi pacijenti koji dolaze iz inostranstva moraju da prođu kroz evaluaciju medicinske dokumentacije – dijagnoza, patologije, imunoloških studija, svega što je specifično za bolest, molekularnih istraživanja, kao i analizu dosadašnjeg tretman koji su primili i sl. Nakon samo 72 sata od podnošenja sve potrebne dokumentacije donosi se odluka da li je tretman poželjan, odnosno da li su kriterijumi zadovoljavajući tako da će pacijent imati benefit od terapije. Kubanska medicina je jedistvena i po tome što se pridržava Hipokratovih zakona, kubanska medicina nije posao kapitalističkog oblika. Za informacije, ali i stručnu pomoć u vezi prikupljanja i dostavljanja dokumenata na evaluaciju, kao i svih potrebnih i željenih informacija u vezi lečenja na Kubi, možete kontaktirati agenciju Consulta al futuro koja će vam ovaj proces ubrzati, ali i u mnogome olakšati da do izlečenja stignete što pre.