Aktuelnosti

vjesti boje jutra

Voditeljka u intervju sa dr. Anabeli Estavez Garcija specijalistom onkologom sa Kube u poseti Crnoj Gori otkriva Vam zašto je kubanska medicina uspešna, šta i koje terapije ih čine uspešnim odnosno za lečenje kojih bolesti kubanska medicina daje najbolje rezultate.
Već je opšte poznato u svetu, a i prilkom gostovanja doktorke Estavez Garcija na mnogim televizijama u Srbiji i Crnoj Gori, da je Kuba jedna od zemalja sa najbolje razvijenim zdravstvenim sistemom gde građani Kube dobijaju potpuno besplatno kvalitetne usluge lečenja od raznih bolesti. Upravo zato se ističe broj doktora po glavi stanovnika, najveća stopa nataliteta u odnosu na moratalitet u svetu, i izlečenja od najtežih bolesti koja se čak izražavaju u procentima.
Zaista Kuba jeste jedinstvena u svetu, po entuzijazmu medicinskih stručnjaka što je potopomognuto državnim programom, po lečenju najtežih bolesti, kao i terapijama vakcinama kao najsavremenijm proizvodima biotehnološke industrije.
Kuba danas, zaista jeste lider u svetu na polju medicine i izlečenja od najtežih oblika bolesti, Kuba je pozanta po mnogobrojnim lekovima i jednistvenim pristupom lečenju.

Vakcine sa Kube i lečenje karcinoma

Ako se govori o lečenju raka, Kuba suštniski raspolaže sa jednom osnovnom vakcinom odnoso pristupom u lečenju raka. Zapravo se uglavnom govori o lečenju raka pluća, što je zapravo bio osnovni proboj u lečenju ove opake bolesti.
Zapravo iz tih istraživanja, i na osnovu rezultata i uspešnosti u lečenju raka pluča, sprovedena su i sprovode se dalja istraživanja na polju lečenja karcinoma odnosno raka.
Danas imamo veći broj vakcina, i uspešnost u lečenju različitih oblika raka kao što su rak pankreasa i jednjaka, kancer žučne kese i debelog creva, rak glave, vrata, mozga i nervnog sistema, rak materice, rak dojke , itd. Potrebno je napomenuti da je osnova Kubanske medicine razvoj imunološkog sistema i da je lečenje od raka moguće kako kod odraslih tako i kod dece.

Rezultati u lečenju raka su različiti, u zavisnosti od oblika raka i stadijuma. Najveći rezultati se postižu kada se bolest dijagnostifikuje u ranoj fazi. Dosta zavisi i od kvaliteta života pacijenata odnosno starosnog doba pacijenta.
Uspešnost kubanske medicine nije samo u lekovima, već personalizovanom pristupu i edukaciji pacijenta u smilsu povećavanja kvaliteta života i ishrane. S obzirom da se kubanska medicina oslanja na personalizovan pristup i pokretanje imunološkog sistema pacijenata, jako je bitno da se pacijenti ne oslanjaju samo na lekove već da imaju volju i želju da promene svoj način života i ishrane.
Čak i kada nije moguće potpuno izlečenje, jedan od ciljeva kubanske medicine je produženje života i podizanje kvaliteta života pacijenata.
Bitno je napomenuti da je rak zapravo hronična bolest i da pacijenti mogu da žive sa ovom bolešću dugi niz godina, kada se bolest ustanovi u ranim fazama izlečenje je sasvim moguće, što se bolest ustanovi u kasnijim fazama izlečenje od raka postaje teže ali je moguće makar u meri produženja života i podizanja kvaliteta života. Na žalost ne samo na prostorima Balkana, već je to svojstveno za ceo svet, ljudi uglavnom izbegavaju redovne kontrole i bolesti se otkrivaju u kasnim fazama ili kada je za izlečenje već kasno ili gotovo ne moguće.
Na pitanja o preventivi, doktorka je odgovorila da se ne radi o preventivnim vakcinama, preventiva je neophodna u vidu redovnih pregleda, što je svakako savet svakog dokora, ali vakcine nisu namenjene preventivi već lečenju po mogućstvu bolesti otkrivenoj u ranoj fazi, dakle onog trenutka kada je bolest već nastupila.

Više o vakcinama i lekovima sa kube možete pogledati na ovoj stanici.

Pregledi i lečene raka

Zakazivanje pregleda se vrši preko jedine registrovane agencije Consulta al Futuro koja je ovlašćena da sakupi neophodnu medicinsku dokumentaciju, radi prevode na španski i u vezi je sa medicisnkim ustanovama na Kubi. Već u roju od 72 sata, po pregledu i prikupljanju dokumentacije dobija se odgovor specijalste sa Kube. Kontaktirajte nas klikom ovde ili nas pozovite.