Aktuelnosti

Aktuelnosti

 • 5vrstaraka-lecenje-raka
  Top 5 vrste raka u Srbiji - Najčešći maligni tumori kod nas
  • Sep. 2017.

  Maligne bolesti su jedan od najvećih problema sa kojim se suočava savremeno društvo. Prema podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji godišnje oboli 36 000, a umre 19 000 obolelih. Razlog ovako poražavajuće statistike ogleda se u činjenici da se kod velikog broja obolelih kancer utvrdi kasno, najčešće u poslednjoj fazi bolesti, ali isto tako veliki problem predstavlja i neadekvatno lečenje. Kao i u svetu, i kod nas najčešći oblici maligniteta su kancer pluća, rak debelog creva, rak dojke i grlića materice i kancer prostate.

  Saznaj više
 • parkinsova-bolest-izlecenje
  Parkinsonova bolest - Uzroci, simptomi i lečenje
  • Avg. 2017.

  Iako se i dalje u lečenju Parkinsonove bolesti najčešće preporučuju lekovi, studije su pokazale da i odgovarajuća fizikalna terapija pokazuje dobre rezultate u ublažavanju simptoma ove bolesti. Na Kubi su lekari osmislili specifičan program vežbi i terapija koji se pokazao kao veoma dobar u smanjenju simptoma. Prilagođenim vežbama omogućava se smanjenje ukočenosti mišića, bolja pokretljivost, ali i bolje pshičko stanje pacijenta.

  Saznaj više
 • Kako izlečiti rak pluća - Kubanska vakcina za rak pluća
  • Avg. 2017.

  Rak ili kancer pluća je najučestalije maligno oboljenje koje se javlja podjednako i kod muškaraca i kod žena. Iako se kancer pluća najčešće dijagnostikuje kod osoba posle 50. godine, statistika pokazuje da dolazi i do porasta obolelih i u znatno mlađoj populaciji. Godišnje u svetu umre oko 1,60 miliona obolelih, a i u Srbiji se svake godine beleži porast obolelih od raka. Ako spadate u one koji traže lek za rak pluća, da li ste čuli da postoji kubanska vakcina za rak pluća.

  Saznaj više
 • Proteze za penis - uspešno rešava probleme potencije
  • Jul 2017.

  Posredstvom nase agencije Consulta al Futuro, možete stupiti u kontakt sa svetski poznatim lekarom, Dr Ramiro Fragas Valdes, koji može pomoći muškarcima sa problemom potencije, izradom proteza za penis, po cenama duplo jeftinijim u odnosu na Italiju i zemalja USA.

 • Vakcina za rak kože - od sada i kod nas
  • Jun 2017.

  Posle višegodišnjih ispitivanja i istraživanja, naučnici centra za genetički inženjering i biotehnologije (CIGB) objavili su da je od pre dva meseca kubanska vakcina za rak kože tj melanom postala dostupna svim pacijentima koji boluju od te bolesti. Sve osobe koje imaju problema sa ovom bolešću mogu kontaktirati agenciju Consulta al Futuro gde će dobiti informacije na koji način mogu doći do te vakcine.

  Saznaj više
 • Na kubi razvijene vakcine za lečenje kancera kože
  • Maj 2017.

  Jedna od novina kojom se moze pohvaliti kubanska medicina je razvijanje vakcina za lecenje melanoma tj kancera koze. Na Kubi i sirom sveta sve vise se radi na imunoterapiji i na vakcinama kojim bi se tretirale bolesti kancera. Iako je u Srbiji za tretiranje kancera pluca najpoznatija vakcina cimavax, na Kubi postoji i vakcina vaxira. Obe su se pokazale izuzetno uspesnim u lecenju kancera pluca. Vakcina Cimaher koristi se za tretiranje kancera mozga a u poslednjim ispitivanjima pokazala je dobre rezultate i kod kancera pankreasa i debelog creva.

 • Specijalni popust 40% za sve kubanske vakcine
  • Maj 2016.

  Kubansko Ministarstvo Zdravlja je donelo odluku 26.04.2016. godine da svi onkološki pacijenti koji dolaze preko agencije Consulta al futuro dobiju mogućnost lečenja Kubanskim vakcinama po cenama koje su snižene za 40%. U konkretnom slučaju to znači da bi pacijent trenutno, za lečenje vakcinom Cimavax,(indukciona faza) trebalo da plati svega 5000€.
  Ministarstvo Zdravlja Republike Kube je donelo ovakvu odluku kao izraz zadovoljstva postignutim rezultatima u agenciji "Consulta al Futuro" i sa željom da se pacijentima koji su manjih finansijskih prihoda omogući lečenje Kubanskim vakcinama. Ovom odlukom se nije mislilo na profit, već je odluka imala humanitarni karakter da se omogući lečenje i pacijentima sa manjim finansijskim prihodima.
  Rezultat koji očekuje Kubansko Ministarstvo Zdravlja ovakvom odlukom je suzbijanje crnog tržišta i omogućavanje pacijentima da kupe originalni Kubanski proizvod po ceni koja je povoljnija od cene na "crno".

 • Dr Pedro Kamilo Rodrigez u Srbiji
  • Decembar 2015.

  Obaveštavamo Vas da će u periodu od 03.12. do 29.12. našu zemlju posetiti doktor sa Kube – specijalista onkologije Dr. Pedro Kamilo Rodrigez (Pedro Camilo Rodriguez) koji je vođa tima koji je patentirao lek „cimavaks EGF“. Nastojaćemo da u tom periodu svim pacijentima kojima treba stručna pomoć i konsultacije omogućimo kontakt sa Dr Pedrom K. Rodrigezom u skladu sa raspoloživim vremenom. S obzirom na ograničeno vreme i da je veliko interesovanje, molimo Vas da se na vreme javite i rezervišete termin.

 • Smestaj u ekskluzivnim apartmanima
  • Decembar 2015.

  Korisnicima naših usluga,tokom boravka na Kubi u mogućnosti smo da obezbedimo smeštaj u ekskluzivnim apartmanima koji se nalaze u blizini medicinskih centara u Havani.

 • Potpisan ugovor o sardnji sa najvećom farmaceutskom kućom na Kubi
  • Novembar 2014.

  Dana 10.11.2014. Consulta al futuro potpisala je ugovor sa Labiofamom, najvećom farmaceutskom kućom na Kubi. Labiofam je poslovna firma poznata kao lider u proizvodnji bioloških pesticida, poznata po kvalitetu njihovog širokog portfolija proizvoda i izvrsnosti njihovih prodajnih usluga, kako u svojoj zemlji tako i u inostranstvu; uz profesionalnost i posvećenost njihovog osoblja. Njihov moto je: Zdravlje prirode.
  Predmet ugovora sa Labiofamom je kupovina proverenih i uspešnih proizvoda (Vidatox, Ferrical, Vimang, Acitan) od strane agencije Consulta al futuro. Na ovaj način je po prvi put na ovim prostorima pružena je mogućnost pacijentima da u svojoj terapiji koriste pomenute proizvode na zvaničan i legalan način.

 • Internacionalni kongres dijabetologa Kuba
  • 8.-12. decembra 2014.

  Kao rezultat uspešne saradnje sa vodećim kubanskim lekarima iz oblasti dijabetologije, usledio je i njihov poziv za učešće na kongresu dijabetologa. Razlog naše posete ima za cilj da iskustvo koje kubanski lekari imaju u oblasti dijabetologije i pozitivna iskustva prenesemo svim pacijentima kojima je pomoć tog vida potrebna.

 • Internacionalni kongres onkologa Labiofam 2014
  • Septembar 2014.

  Veliko nam je zadovoljstvo da Vas obavestimo da smo bili pozvani kao gosti od strane Labiofama, najveće farmaceutske kuće na Kubi, na Internacionalni kongres onkologa, koji se održao od 22. do 25. septembra u Havani.