Aktuelnosti

Aktuelnosti

 • Dostignuća u lečenju kancera na Kubi – Konferencija za štampu
  • Oktobar 2018.

  Kao jedina zvanična konsultantska agencija koja ima saglasnost Ministarstva zdravlja Kube u mogućnosti smo da Vam pružimo direktne konsultacije sa najboljim kubanskim onkolozima i to u periodu od 28.10. do 25.11.2018. godine.
  U dogovoru sa Asocijacijom kubanskih lekara, naši gosti će biti Dr. Anabely Estévez García, koju su mnogi već imali priliku da upoznaju, kao i Dr. Renó Céspedes specijalista dečije onkologije.

  Saznaj više
 • Zakazivanje konsultacija – bez odlaska na Kubu
  • Oktobar 2018.

  Kao jedina zvanična konsultantska agencija koja ima saglasnost Ministarstva zdravlja Kube u mogućnosti smo da Vam pružimo direktne konsultacije sa najboljim kubanskim onkolozima i to u periodu od 28.10. do 25.11.2018. godine.
  U dogovoru sa Asocijacijom kubanskih lekara, naši gosti će biti Dr. Anabely Estévez García, koju su mnogi već imali priliku da upoznaju, kao i Dr. Renó Céspedes specijalista dečije onkologije.

  Saznaj više
 • hočkinov sindrom
  Nada za obolele od limfoma: na Kubi zvanično registrovana biološka terapija za non Hočkinov i Hočkinov sindrom
  • Avgust 2018.

  Posle više decenija istraživanja u ovoj oblasti, Ministarstvo javnog zdravlja Republike Kube zvanično odobrilo novu terapiju u lečenju pacijenata obolelih od limfoma. Radi se o imunoterapiji koja se bazira na biološkom leku znatnih mogućnosti i karakteristika, što ima daleko manje neželjenog dejstva na organizam od uobičajenog zračenja i hemoterapije.

  Saznaj više
 • lečenje na Kubi pregled
  Lečenje na Kubi - Dostupno ljudima iz Srbije i regiona
  • Jul 2018.

  Zvanične posete doktorke Anabeli Estavez Garcija, profesorke sa osmogodišnjim specijalističkim iskustvom u oblasti onkologije i specijaliste radiobiologije na Nacionalnom institutu za onkologiju i radiologiju Kube, a predstavnice asocijacije lekara sa Kube u Srbiji i regionu, su protekle uspešno i zapaženo. Imali smo priliku da njenu posetu ispratimo putem štampe i kroz niz gostovanja u domaćim i regionalnim tv emisijama sa javnom, nacionalnom i beogradskom frekfencijom.

  Saznaj više
 • Dr Estavez Garsija ponovo u Srbiji
  Dr Estavez Garsija ponovo u Srbiji
  • Mart 2018.

  Kako se neprestano vodi računa o održavanju i unapređivanju zdravstvenog sistema na Kubi i ulaže veliki broj sredstava u sprobođenje brojnih kliničkih istraživanja koja poboljšavaju i ubrzavaju proces lečenja, tako su dostignuća u kubanskoj medicini godinama sve brojnija. Kubanska medicina postala je poznata širom sveta po najboljim i najučintkovitijim terapijama za lečenje mnogih široko rasprostranjenih bolesti.

  Saznaj više
 • Rak (kancer)
  Rak (kancer)
  • Januar 2018.

  Ćelija je osnovna jedinica građe i funkcije svih živih bića. Svaka ćelija u sebi sadrži određene mehanizme koji su zaduženi da stimulišu i ujedno kontrolišu rast ćelija. U telu čoveka se u proseku nalazi između između 50 i 100 triliona ćelija, s tim što treba uzeti ovaj podatak sa dozom zadrške. Ove osnovne jedinice se na dnevnom niovu, trilionima puta dele i recipliraju. Procenjuje se da jedna ćelija samu sebe duplira oko 4.3 miliona puta samo u toku jednog dana. Prilikom tog dupliranja, javljaju se greške, ukoliko se to ne otrkije na vreme, javlja se maligno oboljenje, koje je poznatije pod nazivom rak ili kancer.

  Saznaj više
 • RTS LECENJE NA KUBI
  Jutarnji program RTS – Lečenje kancera na Kubi
  • Januar 2018.

  Kubanska medicina zauzima vodeće mesto u svetu u lečenju mnogih bolesti, posebno lečenju kancera. U jutarnjem programu RTS-a, na temu lečenje kancera, ali i drugih bolesti na Kubi govori specijalista onkolog, istraživač i profesor na medicinskom fakultetu u Havani, dr Anabeli Estavez Garcia.

  Saznaj više
 • tv vjesti boje jutra
  TV Vjesti Crna Gora – Uspešnost kubanske medicine
  • Januar 2018.

  Voditeljka u intervju sa dr. Anabeli Estavez Garcija specijalistom onkologom sa Kube u poseti Crnoj Gori otkriva Vam zašto je kubanska medicina uspešna, šta i koje terapije ih čine uspešnim odnosno za lečenje kojih bolesti kubanska medicina daje najbolje rezultate. Već je opšte poznato u svetu, a i prilkom gostovanja doktorke Estavez Garcija na mnogim televizijama u Srbiji i Crnoj Gori, da je Kuba jedna od zemalja sa najbolje razvijenim zdravstvenim sistemom gde građani Kube dobijaju potpuno besplatno kvalitetne usluge lečenja od raznih bolesti. Upravo zato se ističe broj doktora po glavi stanovnika, najveća stopa nataliteta u odnosu na moratalitet u svetu, i izlečenja od najtežih bolesti koja se čak izražavaju u procentima.

  Saznaj više
 • dobro jutro crna goro
  Dobro jutro Crna Goro – Specijalista onkolog sa Kube prvi put u Crnoj Gori
  • Januar 2018.

  “ Da li ste znali da je prosečan životni vek na Kubi čak 78 godina, u ostatku sveta u većini zemalja stopa nataliteta je dosta niža u odnosu na stopu mortaliteta. Na Kubi se na 1000 stanovnika rodi 13 a umre samo 7 ljudi. Istraživali smo i ustanovili da je Kuba jedan od lidera u razvoju gotovo svih oblasti medicine, o čemu svedoči podatak da ima čak 6.7 lekara na 1000 pacijenata, po čemu zauzima prvo mestu u svetu ispred razvijenih zemalja Nemačke i Francuske. Kuba je poznata i po mnogobrojnim lekovima za najteže bolesti.“ bile su uvodne reči voditeljke.

  Saznaj više
 • lecenje kancera studio b
  Studio B - onkolog istraživač, dr Anabeli Estevez Garsia o kubanskoj medicini i lečenju na Kubi
  • Decembar 2017.

  Kuba je zemlja koja je naširoko poznata po svom doprinosu savremenoj medicini i lečenju, ali i suzbijanju mnogih široko rasprostranjenih opakih bolesti današnjice. Mnogo resursa se već decenijama unazad na Kubi ulaže u razvoj medicine kroz brojna istraživanja i kliničke studije, kao i praksu koja donosi značajne rezultate na ovom polju. S obzirom da je zdravstveni sistem na Kubi prioritet, dostignuća na polju medicine su sve brojnija. Takođe, sve veći broj sredstava se ulaže u sprovođenje kliničkih istraživanja što ubrzava proces dolaženja do najboljih rešenja, a samim tim i rezultata.

  Saznaj više
 • TV N1 kubanska medicina
  Televizija N1 - Predstavnik kubanske medicine posetio Srbiju
  • Decembar 2017.

  Dr. Anabeli Estavez Garsija onkolog specijalista koja radi u La Pradera bolnici kao i u centru za istraživanja najtežih oboljenja gostovala je u Srbiji. To je ujedno bila prva poseta specijaliste sa Kube u Srbiji odnosno zemljama u okruženju.
  Doktorka je predstavila Kubansku medicinu i njena dostignuća u lečenju najtežih bolesti kao što su različiti oblici kancera, parkinsonove bolesti, dijabetes, vitiligo, psorijaza, kao i bolesti zavisnosti.

  Saznaj više
 • TV Pink kubanska medicina
  TEMA JUTRA NA TV PINK - USPESI KUBANSKE MEDICINE
  • Decembar 2017.

  Istina je, prosečni životni vek kubanaca je 78 godina, dok većina zemalja na svetu beleži negativan prirodni priraštaj stanovništva, na Kubi se rodi 13 a umre 7 ljudi.
  Na pitanja voditeljke pinka odgovarala je Dr. Anabeli Estavez Garcija specijalista kliničke onkologije sa Kube.

  Saznaj više
 • RTS kubanska medicina
  RTS – Kubanska medicina protiv velikih farmaceutskih kompanija
  • Novembar 2017.

  Voditelj RTS-a je napravio uvod u kome je pomenuo našeg poznatog glumca Batu Živojinovića koji je upravo na Kubi uspeo da produži život i pronađe lek za dijabetično stopalo. Na Kubi je bilo preko 250.000 pacijenata sa dijabetičnim stopalom, jedinstvenom terapijom i uvećini slučajeva izbegnuta je amputacija stopala.
  U poslednje dve godine pacijentima iz Srbije su dostupni lekovi sa Kube, međutim potrebna je još bolja saradnja jer Kuba nudi rešenja za izlečenje mnogih opakih bolesti.

  Saznaj više
 • onkoloski-pregled
  Lečenje na Kubi uz konsultaciju sa Dr. Anabely Estévez García - 28.10.-20.11.2017.godine
  • Oktobar 2017.

  Da li ste znali da je prosečan životni vek Kubanca čak 78 godina? U ostatku sveta, u većini zemalja, stopa nataliteta je dosta niža od stope mortaliteta. Ali ne i na Kubi, gde se na 1000 stanovnika rodi 13, a umre samo 7 ljudi.
  Pitate li se zašto je to tako? Odgovor je jednostavan – Kuba ima odličan zdravstveni sistem koji se nalazi na samom vrhu sveta po kvalitetu i rezultatima izlečenja, ali i prevenciji bolesti na nivou čitave populacije. Kuba je poznata i po mnogobrojnim lekovima koje su pronašli čak i za najteže bolesti. Neki od njih su jedinstveni u svetu, poput Heberprota P75, Cimahera Cimavaxa, Vaxire, Melagenina Plus, Vidatoxa i drugih. Pored toga, zdravstveni centri na Kubi su opremljeni najnovijom tehnologijom, a medicinsko osoblje je izuzetno stručno i ljubazno.

  Saznaj više
 • kako-prepoznati-simptome-raka
  Kako prepoznati simptome raka?
  • Oktobar 2017.

  Rak ili kancer predstavlja ambnoramalnu deobu ćelija usled čega se formira tzv. maligno tumorsko tkivo. Zbog promena u metabolizmu, kancerske ćelije stiču sposobnost da se neograničeno dele. Ukoliko maligne ćelije dospeju do krvotoka mogu se proširiti na druge organe i dovesti do metastaza.
  Poražavajuće činjenice pokazuju da se u Srbiji godišnje dijagnostikuje 32 000 novoobolelih, a umre preko 20 000 pacijenata. Jedan od najvećih problema u Srbiji je to što se oboleli kasno javljaju specijalistima, kada bolest odmakne, i zbog toga se šansa za uspešnim lečenjem smanjuje. Zbog toga lekari skreću pažnju da je veoma važno na vreme prepoznati simptome kancera i odmah se obratiti lekarima. U nastavku ćemo opisati simptome nekih od najučestalijih maligniteta.

  Saznaj više
 • neurodegenerativne-bolesti
  Bolje sprečiti nego lečiti
  • Oktobar 2017.

  Neurodegenerativne bolesti su neizlečive bolesti nervnog sistema. Naime, usled oštećenja i promena u funkcionisanju nervnih ćelija, neurona, dolazi do nastanka bolesti koje imaju posledice na funkcionisanje čitavog organizma. Za razliku od većine drugih ćelija, neuroni se ne mogu deliti, pa je zbog toga lečenje neurodegenerativnih bolesti komplikovano, jer ne mogu nastati novi neuroni koji bi zamenili oštećene. Lek za ove bolesti ne postoji, već je moguće samo usporiti njihov dalji razvoj.
  - Uzroci i lečenje neurodegenerativnih bolesti
  - Parkinsonova bolest
  - Alchajmerova bolest
  - Multipla skleroza

  Saznaj više
 • lecenje-bolesti-zavisnosti
  Lečenje bolesti zavisnosti
  • Septembar 2017.

  Pojam bolesti zavisnosti se često vezuju za probleme savremenog čoveka. Međutim, ovaj problem u našoj civilizaciji postoji već vekovima: još za vreme Antičke Grčke i Rima, a potom i u srednjem veku ugledni građani su se redovno napijali i koristili neke vrste opijata. U tom periodu, a u velikoj meri i danas, konzumiranje opijata predstavlja statusni simbol. Međutim, danas se sve više priča o ovom problemu i razvijene su brojne metode lečenja bolesti zavisnosti. Period adolescencije je ključan za sazrevanje i formiranje ličnosti svakog deteta. U ovom periodu deca su posebno osetljiva, ali i podložna uticaju društva. Zbog toga upravo u periodu adolescencije najčešće mladi prvi put probaju alkohol, narkotik, ili odu u kockarnicu. Ukoliko se to omakne kontroli, kod mladih se javlja zavistnost. Zavisnici zaista veruju u rečenicu: „Mogu da prestanem kad god poželim“ i nisu svesni da sa svakim nagonskim uzimanjem opijata, svakim klađenjem, ulaskom na internet stranice ovakve osobe postaju sve veći zavisnici..

  Saznaj više
 • dijabetsko-stopalo
  Dijabetsko stopalo - prevetniva, uzroci i lečenje
  • Septembar 2017.

  Dijabetes (šećerna bolest) je bolest koju karakteriše povišen nivo glukoze u krvi i se javlja kod velikog broja ljudi. Glukoza je šećer koji je glavni izvor energije naših ćelija. Međutim, da bi ćelije iskoristile ovaj šećer, potrebno ga je razgraditi. Zbog toga, glavni uzrok nastanka dijabetesa je ne razgradivost šećera u krvi, drugim rečima glukoza se ne razgrađuje i ostaje u cirkulaciji. Usled toga mogu nastati brojne komplikacije. Jedno od najtežih komplikacija je dijabetsko stopalo, koje može dovesti do ozbiljnih posledica po zdravlje obolelih.

  Saznaj više
 • retinopatija pigmentoza
  Šta je retinopatija pigmentoza - uzroci i lečenje
  • Septembar 2017.

  Retinopatija pigmentoza je nasledna bolest koja dovodi do smanjenjenja vida, ili slepila usled promena tzv. štapićastih ćelija mrežnjače. Mrežnjača je veoma važan deo oka, jer njene ćelije svetlosne signale koje dobijamo iz spoljnog sveta prevode u nervne impluse koji stižu do mozga. Tek kada informacija stigne do mozga mi postajemo svesni šta smo videli. Međutim, usled degeneracije ovih ćelija, ovi svetlosni signali neće biti prevedeni u nervne impulse i zbog toga oboleli u početku gube sposobnost perifernog vida, a kasnije to može preći u slepilo.

  Saznaj više
 • 5vrstaraka-lecenje-raka
  Top 5 vrste raka u Srbiji - Najčešći maligni tumori kod nas
  • Septembar 2017.

  Maligne bolesti su jedan od najvećih problema sa kojim se suočava savremeno društvo. Prema podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji godišnje oboli 36 000, a umre 19 000 obolelih. Razlog ovako poražavajuće statistike ogleda se u činjenici da se kod velikog broja obolelih kancer utvrdi kasno, najčešće u poslednjoj fazi bolesti, ali isto tako veliki problem predstavlja i neadekvatno lečenje. Kao i u svetu, i kod nas najčešći oblici maligniteta su kancer pluća, rak debelog creva, rak dojke i grlića materice i kancer prostate.

  Saznaj više
 • parkinsova-bolest-izlecenje
  Parkinsonova bolest - Uzroci, simptomi i lečenje
  • Avgust 2017.

  Iako se i dalje u lečenju Parkinsonove bolesti najčešće preporučuju lekovi, studije su pokazale da i odgovarajuća fizikalna terapija pokazuje dobre rezultate u ublažavanju simptoma ove bolesti. Na Kubi su lekari osmislili specifičan program vežbi i terapija koji se pokazao kao veoma dobar u smanjenju simptoma. Prilagođenim vežbama omogućava se smanjenje ukočenosti mišića, bolja pokretljivost, ali i bolje pshičko stanje pacijenta.

  Saznaj više
 • Kako izlečiti rak pluća - Kubanska vakcina za rak pluća
  • Avgust 2017.

  Rak ili kancer pluća je najučestalije maligno oboljenje koje se javlja podjednako i kod muškaraca i kod žena. Iako se kancer pluća najčešće dijagnostikuje kod osoba posle 50. godine, statistika pokazuje da dolazi i do porasta obolelih i u znatno mlađoj populaciji. Godišnje u svetu umre oko 1,60 miliona obolelih, a i u Srbiji se svake godine beleži porast obolelih od raka. Ako spadate u one koji traže lek za rak pluća, da li ste čuli da postoji kubanska vakcina za rak pluća.

  Saznaj više
 • Proteze za penis - uspešno rešava probleme potencije
  • Jul 2017.

  Posredstvom nase agencije Consulta al Futuro, možete stupiti u kontakt sa svetski poznatim lekarom, Dr Ramiro Fragas Valdes, koji može pomoći muškarcima sa problemom potencije, izradom proteza za penis, po cenama duplo jeftinijim u odnosu na Italiju i zemalja USA.

 • Vakcina za rak kože - od sada i kod nas
  • Jun 2017.

  Posle višegodišnjih ispitivanja i istraživanja, naučnici centra za genetički inženjering i biotehnologije (CIGB) objavili su da je od pre dva meseca kubanska vakcina za rak kože tj melanom postala dostupna svim pacijentima koji boluju od te bolesti. Sve osobe koje imaju problema sa ovom bolešću mogu kontaktirati agenciju Consulta al Futuro gde će dobiti informacije na koji način mogu doći do te vakcine.

  Saznaj više
 • Na kubi razvijene vakcine za lečenje kancera kože
  • Maj 2017.

  Jedna od novina kojom se moze pohvaliti kubanska medicina je razvijanje vakcina za lecenje melanoma tj kancera koze. Na Kubi i sirom sveta sve vise se radi na imunoterapiji i na vakcinama kojim bi se tretirale bolesti kancera. Iako je u Srbiji za tretiranje kancera pluca najpoznatija vakcina cimavax, na Kubi postoji i vakcina vaxira. Obe su se pokazale izuzetno uspesnim u lecenju kancera pluca. Vakcina Cimaher koristi se za tretiranje kancera mozga a u poslednjim ispitivanjima pokazala je dobre rezultate i kod kancera pankreasa i debelog creva.

 • Specijalni popust 40% za sve kubanske vakcine
  • Maj 2016.

  Kubansko Ministarstvo Zdravlja je donelo odluku 26.04.2016. godine da svi onkološki pacijenti koji dolaze preko agencije Consulta al futuro dobiju mogućnost lečenja Kubanskim vakcinama po cenama koje su snižene za 40%. U konkretnom slučaju to znači da bi pacijent trenutno, za lečenje vakcinom Cimavax,(indukciona faza) trebalo da plati svega 5000€.
  Ministarstvo Zdravlja Republike Kube je donelo ovakvu odluku kao izraz zadovoljstva postignutim rezultatima u agenciji "Consulta al Futuro" i sa željom da se pacijentima koji su manjih finansijskih prihoda omogući lečenje Kubanskim vakcinama. Ovom odlukom se nije mislilo na profit, već je odluka imala humanitarni karakter da se omogući lečenje i pacijentima sa manjim finansijskim prihodima.
  Rezultat koji očekuje Kubansko Ministarstvo Zdravlja ovakvom odlukom je suzbijanje crnog tržišta i omogućavanje pacijentima da kupe originalni Kubanski proizvod po ceni koja je povoljnija od cene na "crno".

 • Dr Pedro Kamilo Rodrigez u Srbiji
  • Decembar 2015.

  Obaveštavamo Vas da će u periodu od 03.12. do 29.12. našu zemlju posetiti doktor sa Kube – specijalista onkologije Dr. Pedro Kamilo Rodrigez (Pedro Camilo Rodriguez) koji je vođa tima koji je patentirao lek „cimavaks EGF“. Nastojaćemo da u tom periodu svim pacijentima kojima treba stručna pomoć i konsultacije omogućimo kontakt sa Dr Pedrom K. Rodrigezom u skladu sa raspoloživim vremenom. S obzirom na ograničeno vreme i da je veliko interesovanje, molimo Vas da se na vreme javite i rezervišete termin.

 • Smestaj u ekskluzivnim apartmanima
  • Decembar 2015.

  Korisnicima naših usluga,tokom boravka na Kubi u mogućnosti smo da obezbedimo smeštaj u ekskluzivnim apartmanima koji se nalaze u blizini medicinskih centara u Havani.

 • Potpisan ugovor o sardnji sa najvećom farmaceutskom kućom na Kubi
  • Novembar 2014.

  Dana 10.11.2014. Consulta al futuro potpisala je ugovor sa Labiofamom, najvećom farmaceutskom kućom na Kubi. Labiofam je poslovna firma poznata kao lider u proizvodnji bioloških pesticida, poznata po kvalitetu njihovog širokog portfolija proizvoda i izvrsnosti njihovih prodajnih usluga, kako u svojoj zemlji tako i u inostranstvu; uz profesionalnost i posvećenost njihovog osoblja. Njihov moto je: Zdravlje prirode.
  Predmet ugovora sa Labiofamom je kupovina proverenih i uspešnih proizvoda (Vidatox, Ferrical, Vimang, Acitan) od strane agencije Consulta al futuro. Na ovaj način je po prvi put na ovim prostorima pružena je mogućnost pacijentima da u svojoj terapiji koriste pomenute proizvode na zvaničan i legalan način.

 • Internacionalni kongres dijabetologa Kuba
  • 8.-12. decembra 2014.

  Kao rezultat uspešne saradnje sa vodećim kubanskim lekarima iz oblasti dijabetologije, usledio je i njihov poziv za učešće na kongresu dijabetologa. Razlog naše posete ima za cilj da iskustvo koje kubanski lekari imaju u oblasti dijabetologije i pozitivna iskustva prenesemo svim pacijentima kojima je pomoć tog vida potrebna.

 • Internacionalni kongres onkologa Labiofam 2014
  • Septembar 2014.

  Veliko nam je zadovoljstvo da Vas obavestimo da smo bili pozvani kao gosti od strane Labiofama, najveće farmaceutske kuće na Kubi, na Internacionalni kongres onkologa, koji se održao od 22. do 25. septembra u Havani.