Klinike

Klinički Centar Cira García


Klinički Centar Cira García je zdravstvena ustanova koja je zadužena za pružanje pomoći diplomatskom osoblju, stranim državljanima koji žive u zemlji kao i stranim državljanima koji dođu sa željom da se uvere u efikasnost i uspešnost kubanske medicine. Klinički Centar "Cira García" je zdravstvena ustanova koja je dobila akreditaciju Ministarstva Zdravlja Kube za lečenje stranih državljana.

Saznaj više o klinici

Nac. Centar za Hirurgiju Minimalnog pristupa


Nacionalni Centar za Hirurgiju Minimalnog pristupa je nacionalni centar koji je posvećen terapeutskoj endoskopiji i minimalno invazivnoj hirurgiji. Pored toga što je edukativni centar za postdiplomske studije u okviru Instituta medicinskih nauka koji se bavi obrazovanjem, edukacijom i obukom lekara specijalista, sa ciljem ovladavanja osnovnim i naprednim tehnikama minimalne hirurgije Nacionalni Centar pruža i medicinske usluge kako domaćim tako i stranim državljanima.

Saznaj više o klinici

Internacionalni Centar Camilo Cienfuegos


Internacionalni centar Camilo Cienfuegos za Retinosis Pigmentaria osnovan je 1992.godine kao centar za dijagnostikovanje očnih bolesti, a pre svega za lečenje oboljenja Retinosis Pigmentaria.

Saznaj više o klinici

Institut za Hematologiju i Imunologiju


Od svog onivanja 1966, Institut za Hematologiju i Imunologiju (I.H.I) bio je jedan od nacionalnih lidera u oblasti istraživanja i tretmana hematoloških i imunoloških bolesti, i dostignutim rezultatima pri uvođenju napredne tehnologij i unapređenja terapija za ove bolesti.

Saznaj više o klinici

Klinički Centar za Neurološku Restauraciju


Internacionalni Centar za Neurološku Restauraciju, CIREN, osnovan je 26. februara 1989. godine. CIREN je naučno-medicinski centar koji se bavi razvijanjem programa i tehnologija u polju neurologije. Centar je napravio tehnologiju za neuro-restaurativno, multifaktoralno, intenzivno i personalizovano lečenje pacijenata. Poseduje 6 klinika na kojima se sprovode terapeutski tretmani za svakog pacijenta u trajanju od 7 sati dnevno uz praćenje odgvornog lekara.

Saznaj više o klinici

Hirurška klinika "Hermanos Ameijeiras"


Ova bolnica postoji već 2 decenije i zahvaljujući svojim rezultatima postala je nacionalni centar za ustraživanja i usavršavanja. Nudi usluge u sledećim kliničko hirurškim specijalnostima: Postdiplomska nastava - Hirurgija minimalnog pristupa - Transplantacija organa i tkiva - Kompjuterska primena u Medicini - Testiranje i uvođenje novih tehnologija - Istraživanje i lečenje malignih bolesti - Reklasifikacija domaćeg i stranog osoblja.

Saznaj više o klinici

Centar Placentarne Histoterapije


Vraćamo osmeh deci, lepotu ženama i poverenje u život muškarcima. Ovaj centar ima više od 10 godina iskustva u lečenju stranih državljana koji imaju dermatološke probleme. U poslednjih 5 godina imao je 4000 pacijenata. Njihovi lekari su ostvarili zavidni uspeh u lečenju vitiliga, psorijaze i alopecije. Zahvaljujući lekovima koji su dobijeni iz ljudske placente, došlo je do izlečenja kod 84% pacijenata sa vitiligom i kod 78% pacijenata sa psorijazom.

Saznaj više o klinici

Zdravstveni Centar La Pradera


Internacionalni Zdravstveni Centar La Pradera nalazi se u prirodnom ambijentu i savršeno kombinuje usluge hotela sa negom i brigom osoblja u cilju poboljšavanja kvaliteta života i organizovanja događaja, kongresa i stručnih konferencija. Nalazi se na 15 km od centra grada i na 25 km od internacionalnog aerodroma José Martí i samim tim sa lakoćom vrši transport pacijenata i pravi rezervacije za ekskurzije na plažama i pruža sav komfor usluga smeštaja uz stručnu medicinsku negu.

Saznaj više o klinici

Ortopedska bolnica Frank País


Na površini od 10 hektara predstavlja najveći zdravstveni kompleks u svetu koji se bavi ortopedskom hirurgijom, traumatologijom, rekonstrukcijom i rehabilitacijom neuro-koštanog sistema. Osnovana pre više od 3 decenije, rapolaže sa 677 kreveta za kubanske pacijente i sa jednim odeljenjem za lečenje stranih državljana. Ortopedska bolnica Frank País predstavlja i centar Iberoameričke škole za Ortopediju i Traumatologiju. Takođe poseduje 3 fabrike za proizvodnju ortopedskih proteza.

Saznaj više o klinici

Medicinsko-Hirurški Centar za Istraživanja


Medicinsko-Hirurški Centar za Istraživanja (CIMEQ) predstavlja zdravstvenu ustanovu visokog naučno-tehničkog nivoa. Opremljena je najmodernijom tehnologijom i raspolaže visoko kvalifikovanim profesionalnim osobljem zdravstvene nege, istraživanja i nastave. CIMEQ raspolaže i smeštajnim kompleksom za pacijente. Zahvaljujući svojoj opremljenosti i osoblju dobio je nacionalni i internacionalni prestiž. Može se pohvaliti velikim iskustvom u primeni lasera u medicini i hirurgiji.

Saznaj više o klinici

Rehabilitacioni Centar Julio Díaz


Sa više od 30 godina iskustva, ovaj centar se može pohvaliti nacionalnim i internacionalnim prestižom. Svake godine primi preko 1500 pacijenata, kako dece tako i odraslih. Centar se bavi lečenjem sledećih bolesti: Koštano zglobne povrede (lumbagije, osteoartritis, bursitis, traumatske posledice reumatizma) - Neurološke poremećaje (paraplegije, hemiplegije, Parkinsonova bolest, multipla skleroza, dečija cerebralna paraliza, traumatske povrede mozga) - Kardiovaskularne bolesti (pacijenti sa infarktom miokardom, revaskularizacija miokarda i koronarna angioplastika)

Saznaj više o klinici

Nacionalni Institut Onkologije i Radiobiologije


Nacionalni Institut Onkologije i Radiobiologije (INOR) ima istoriju dužu od 50 godina u dijagnostikovanju, lečenju i istraživanju kancera, uz neprekidnu potragu za novim načinima lečenja kako bi se pacijentima obezbedio kvalitetniji život. Nalazi se u okviru nacionalnog zdravstvenog sistema i predstavlja glavnu instituciju za lečenje kancera i istraživanje ove bolesti kao i za primenu novih načina lečenja.

Saznaj više o klinici

Rehabilitacioni Centar za bolesti zavisnosti


Cubanacan Turizam i Zdravlje razvio je efikasni sistem za rehabilitaciju osoba sa zavisnošću u vidu programa koji traje 3 meseca u terapeutskoj zajednici u kojoj profesionalno osoblje pomaže pacijentu da pronađe sebe i da za sobom ostavi drogu i alkohol.

Saznaj više o klinici