Kubanska medicina i onkologija

Online Press

 • EKAPIJA Kubanska onkološkinja Anabely Estavez Garcia u Beogradu

  O najnovijim dostignućima savremene kubanske medicine u terapiji kancera i drugih teških bolesti, poput kožnih oboljenja, bolesti zavisnosti, Parkinsonove bolesti i bolesti oka …

  Saznaj više
 • Na Dlanu Poznati kubanski onkolog u Srbiji

  Sve informacije o uslovima i mogućnostima za lečenje u poznatim kubanskim zdravstvenim institucijama mogu da se dobiju preko Ambasade Kube u Beogradu.

  Saznaj više
 • Cubalibre Društvo srpsko-kubanskog prijateljsva – Lečenje na Kubi

  Da li ste znali da je prosečan životni vek Kubanca čak 78 godina? U ostatku sveta, u većini zemalja, stopa nataliteta je dosta niža od stope mortaliteta. Ali ne i na Kubi, gde se na 1000 stanovnika rodi 13, a umre samo 7 ljudi.

  Saznaj više
 • Studio B Poznati kubanski onkolog u Srbiji

  Da li ste znali, da sve informacije o uslovima i mogućnostima za lečenje u poznatim kubanskim zdravstvenim institucijama, mogu da se dobiju preko Ambasade Kube u Beogradu.

  Saznaj više
 • Danas Pomoć lekara sa Kube

  Pretstavnik Asocijacije lekara Kube dr Anabeli Estevez Garsija, priznati onkolog i istraživač iz Havane, održala je predavanje o dostignućima savremene kubanske medicine i terapijama u lečenju kancera i drugih teških oboljenja, u hotelu Crowne Plaza.

  Saznaj više
 • Nedeljnik Poseta poznatog kubanskog onkologa Srbiji

  Cilj posete dr Estevez Garsija je obilazak pacijenata, susret sa kolegama , a biće dostupna i za konsultacije sa potencijalnim pacijentima

  Saznaj više
 • Telegraf Dramatično otkriće o raku jedne od najpoznatijih doktorki s Kube: Preti nam ogromna katastrofa!

  Rak je katastrofa koja će nam se tek dogoditi, do 2030. godine ova bolest će imati neuporedivo veći broj smrti u odnosu na oboljenja srca koja su danas ubica broj jedna, ali nismo daleko od pronalaska leka za kancer kaže u intervjuu za Telegraf.rs dr Anebeli Estevez Garsija, priznati onkolog iz Havane, profesor na Medicinskom fakultetu, koja radi i u Internacionalnom centru "La Pradera" i u Centru za proučavanje vakcina.

  Saznaj više
 • N1 INFO Onkolog sa Kube: Procedura za srpske pacijente jednostavna

  Što se tiče procedure samog odlaska na Kubu, vrlo je jasna, Agencija prikupi dokumentaciju o pacijentu, o terapiji koju prima, nalaze, zatim se sve prevodi na španski i šalje se nama na Kubu", kaže doktorka i dodaje da su pacijenti uvek u pratnji nekoga iz Agencije zbog lakšeg sporazumevanja.

  Saznaj više
 • RTS Kubanska medicina u borbi protiv raka, na lečenje idu i građani Srbije

  Rak je važan zdravstveni problem na svetskom nivou, tako da radimo bez odmora na pronalaženju novih terapija, kaže za RTS kubanska doktorka onkolog Anabeli Estevez Garsija. Ističe da su sprovedene kliničke studije za kolorektalni kancer, za kancer jajnika, pluća i dojke. Nadamo se da ćemo uskoro ponuditi nove terapije, rekla je Anabeli Estevez Garsija.

  Saznaj više
 • ALO Nada za obolele od najtežih bolesti

  Poznati kubanski onkolog Anabeli Estevez Garsia stiže u Beograd 1. novembra, a pored predavanja, koje će održati, biće dostupna i za konsultacije sa pacijentima obolelim od raka i drugih teških bolesti.

  Saznaj više
 • KURIR Nada za obolele od raka i najtežih bolesti

  Doktorka Anabeli Estevez Garsia, onkolog, istraživač i profesor na Medicinskom fakultetu u Havani, boraviće u Srbiji kao predstavnik Asocijacije lekara Kube i to će biti prvi put da jedan predstavnik ovako ugledne Asocijacije zvanično dolazi u našu zamlju.

  Saznaj više
 • TELEGRAF Otkrite sve o kubanskoj medicini

  Iz Srbije i regiona najviše se traže terapije za sve oblike kancera. U lečenju kancera pluća i kancra mozga koristimo vakcine sa monoklonskim antitelima, koja je najsavremeniji proizvod kubanske biotehnološke industrije i ima visoku stopu uspešnosti. Takođe, traže se terapije za takozvano dijabetsko stopalo, neurološke bolesti kao što je Parkinsonova bolest, iz oblasti oftalmologije terapija koja primenom kubanske metode zaustavlja degenerativnu očnu bolest poznatu kao retinitis pigmentosa, ali i terapija za lečenje kožnih bolesti vitiligo i psorijaze, kao i bolesti zavisnosti.

  Saznaj više