Onkologija

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO), kubanski naučnici u biotehnologiji su napravili veoma važan doprinos u razvoju novih metoda prevencije i lečenja kancera , koji imaju za cilj transformacije iz smrtonosne bolesti u hroničnu bolest.

Generalno, ćelije kancera su prirodno prisutni u telu svake osobe. One počinju da predstavljaju opasnost po život samo kada imuni sistem ne može da razlikuje zdrave ćelije od ćelije raka.Terapija lečenja raka, imunoterapeutski stimuliše imuni sistem organizma da se bori protiv ćelija raka i omogućava da se kontroliše trenutno stanje.
Ova vrsta lečenja raka se koristi u kubanskim bolnicama, povećava efikasnost i smanjuje toksičnost hemioterapija (hemoterapija), i radioterapija.Lečenja raka na Kubi je tako uspešno zbog jedinstvenih lekova koje proizvela kubanska medicina, na primer – vakcina CIMAvax.
Kubanska medicina omogućava kompletan program za lečenja kancera . Tretmani se sprovode u Nacionalnom institutu za onkologiju i radiobiologiju (INOR) koje imaju više od 50 godina uspešnog iskustva u lečenju raka. Ovaj kubanski Institut blisko sarađuje sa Centrom za molekularnu imunologiju (CIM), gde je razvio niz terapijskih vakcina za rak , kao što su: CIMAher-Nimotuzumab, CIMAvax-EGF , VAKSIRA-Racotumomab, IOR EPOCIM, IOR LeukoCIM itd.

Tretman za lečenje kancera pluća

Za lecenje kancera pluća ne-malih celija, kubanski lekari razvili su dve vrste vakcina. CimaVax i Vaxiru. Na osnovu dokumentacije pacijenta, lekari odlucuju koja od dve vakcine je adekvatna za upotrebu i moze doneti bolje rezultate. Cilj ovih vakcina je da se kancer ucauri i da pacijent moze ziveti kao sa hronicnom bolescu.
CIMAVAX- Monoklonalno antitelo vakcina EGFh-P64/montanide ISA 51 je monoklonalno antitelo koje nema antitumorski efekat. To je biološki proizvod sa terapeutskim efektom za poboljšanje imunološkog sistema pacijenta, njegovog kvaliteta života i za kontrolisanje simptoma sa ohrabrujućim rezultatima, kod pacijenata u stadijumima III i IV raka pluća ne malih ćelija.Racotumomab (komercijalni naziv Vaxira®) je terapeutska vakcina koja se koristi u lečenju čvrstih tumora. Razvijena je od strane Racombia, javno privatnog konzorcija koji je sastavljen iz institucija iz različitih zemalja, pre svega od strane Centra za Molekularnu Imunologiju iz Havane, Kuba i od istraživača Univeziteta Buenos Airesa i Nacionalnog Univerzitet Kilmesa, oba iz Argentine. Podstiče imunološki sistem pacijenta na stvaranje odgovora protiv belog molekula koji je specifični za kancer, sa ciljem kontrolisanja rasta tumora, usporava napredovanje bolesti i postepeno produžava život pacijenta. Recotumomab stimuliše imunološki odgovor protiv antigena tumora N-glicolil GM3 (NGcGM3), tipa gangliozida koji se nalazi na površini kancerogenih ćelija pluća i dojki, melanoma i pedijatrijskih neuroektodermskih tumora.

Tretman za lečenje kancera mozga, glave, debelog creva i pankreasa

Za kancer mozga, kubanski lekari su razvili vakcinu Nimotuzumab(CimaHer).
Nimotuzumab HR3 je humanizovano monoklonalno antitelo za lečenje kancera. Razvijen je u Centru za molekularnu imunologiju u Havani na Kubi. Nimotuzumab ima ulogu između sklonosti okoline i velike specifičnosti ekstraćelijske regije EGFR-a (receptor faktora epidermalnog rasta). Dolazi do stvaranja konkurencije između liganda i aktivacije receptora. Receptor faktora epidermalnog rasta EGFR je važni činilac u razvoju terapija protiv kancera. Dokazalo se da je kombinacija Nimotuzumab-om sa konvencionalnim načinima lečenja, kao što su terapija zračenja i hemioterapija, dala bolji odgovor. HR3 je dobijen genetskim inženjeringom i deluje na imunološki sistem tako što ga aktivira, a on kontroliše rast tumorskih ćelija tako što se takmiči sa faktorima proliferacije sa svojim receptorom na tumorskim ćelijama, usporavajući brzinu rasta iste. Nimotuzumab je u fazi istrazivanja i za druge vrste kancera, i pokazao se uspesan i kod lecenja debelog creva, cak i pnkreasa u nekim slucajevima.
Medicinski tretmanni na Kubi

Garantujemo Vam maksimalnu diskreciju, posvećenost, profesionalnost, poslovnost, odgovornost pre svega jer ipak je reč o Vašem zdravlju.

Kontakt

Bul. Milutina Milankovića 25b,
11070 Novi Beograd, Srbija

+381 11 711 12 44

Copyright © 2020. Consulta al futuro. All Rights Reserved. Izrada sajta Evolve

Call Now Button
Pišite na Viber