rak-simptomi-lecenje.jpg

23/02/2021

Rak je u Srbiji, kao i u celom svetu, drugi po redu uzročnik smrtnosti, odmah iza kardiovaskularnih bolesti, uprkos naučnim saznanjima kako na polju prevencije tako i na polju lečenja.

Broj obolelih od karcinoma u stalnom je porastu, i dok su najčešći uzročnici karcinoma u prošlosti bile infekcije, danas infekcije čine svega 15-20% uzročnika malignih bolesti. Danas je preko 80% kancerogenih oboljenja izazvano načinom života.

Rak je u manje od 10% slučajeva povezan sa naslednim faktorom. U više od 90% slučajeva kanceri su posledica loših navika i nedovoljne brige o zdravlju.

januar-vakcinacija-kuba.jpg

02/02/2021

“Razvili smo četiri verzije vakcine protiv Covida 19. Kuba će biti među prvima, ako ne i prva zemlja na svetu, koja će moći da imunizuje celokupno stanovništvo sopstvenom vakcinom. I učinićemo to tokom 2021. godine, ”, izjavio je predsednik BioCubaFarma Eduardo Martinez Diaz.

Kako se dogodilo, da u momentu kada se razvijene evropske zemlje bore da obezbede iz uvoza neophodne vakcine za svoje stanovništvo, jedna mala i neopravdano izolovana Kuba, ima četiri verzije vakcine protiv Covida 19? Zašto se kod nas, kao i u celoj Evropi, o tome veoma malo zna?

lecenje-dijabetesnog-stopala-na-kubi.jpg

01/02/2021

Dijabetesno stopalo nastaje kao posledica promena na nervima i krvnim sudovima komplikovanih infekcijama. Predstavlja ozbiljnu hroničnu komplikaciju dijabetesa. Kod približno 15% obolelih osoba kao posledica dijabetesa javlja se dijabetesno stopalo.

prevencija-rak-consulta.jpg

17/12/2020

Od ukupnog broja umrlih u Srbiji, gotovo petinu čine osobe obolele od nekog oblika karcinoma.

Rak pluća, rak grlića materice i dojke, rak debelog creva, rak pankreasa i rak centralnog nervnog sistema, tj. rak mozga i kičmene moždine su oblici karcinoma sa najvećom učestalošću i najvećom smrtnošću.

vakcina-par-1.jpg

24/11/2020

Kubanski naučnicu su u dosadašnoj borbi sa virusom Covid-19 registrovali već dve vakcine koje su u fazi kliničkih ispitivanja na ljudima: Soberana 01 i Soberana 02, a druge dve čekaju potrebne dozvole kako bi ušle u proces kliničkih ispitivanja.

Kuba ima veoma veliko iskustvo u razvoju vakcina u poslednjih trideset godina. Stečena iskustva, oprema sa kojom raspolažu i stručni kadar omogućili su im da u ovom momentu imaju četiri vakcine za Covid-19 na čijem razvoju rade.

interna-medicina-primena.jpg

11/11/2020

Integrativna medicina predstavlja spoj klasične i komplementarne medicine, sa ciljem da se saznanja iz obe oblasti najbolje iskoriste po zdravlje pacijenata.

Govoreći na temu integrativne medicine i važnosti njene primene, dr Anabely Estavez Garcia onkolog i profesor na Međunarodnom institutu u Havani navodi sledeće: tokom 90-ih godina prošlog veka, profesor Rosenberg sa katedre za javno zdravlje sa Harvarda objavio je dva izveštaja koja su ukazivala da je 45% severnoamaričkih pacijenata, nakon konsultacija sa lekarom, otišlo da potraži pomoć od stručnjaka koji bi im ponudili nutricionističko savetovanje, emocionalnu i psihološku podršku, način da se izbore sa bolovima bez uzimanja dodatnih lekova ili način da poboljšaju san bez uzimanja hipnotika. Zapravo, pacijenti su tražili podršku tamo gde im nije ponuđena.

doktorka-ms.jpg

24/10/2020

Multipla skleroza je hronična autoimana bolest centralnog nervnog sistema – mozga i kičmene moždine. Po svojoj prirodi veoma je kompleksno oboljenje kod koga dolazi do izmenjenog mehanizma imunog odgovora na sopstvene delove nervnog tkiva. Imuni sistem stvara antitela protiv sopstvenog centralnog nervnog sistema usled čega dolazi do upale i oštećenja mijelinskog omotača nerava i gubitka strukture ili funkcije nervnih ćelija u različitim delovima mozga i kičmene moždine. Mijelin je omotač nerava koji je odgovoran za prenošenje nervnih impulsa, čijim oštećenjem dolazi do neuroloških ispada koji se ispoljavaju na različite načine, tj. manifastacija bolesti ima mnogo različitih oblika. U zavisnosti od toga koji je deo mozga ili kičmene moždine oštećen, kod svakog pojedinca javljaju se drugačiji simptomi i tok bolesti.

imunoterapija-sajt.jpg

24/10/2020

Imunoterapija ili biološka terapija zasniva se na stimulaciji imunog sistema i uspostavljanju sposobnosti imunog sistema da prepoznaje i bori se protiv inficiranih i tumorskih ćelija.
Imunoterapija predstavlja najmoderniji pristup u lečenju raka i svetska naučna zajednica ulaže velike napore u istraživanje ove oblasti.
Kuba je među retkim zemljama u kojima su istraživanja i primena imunoterapije u lečenju karcinoma na veoma visokom nivou.

cuba-covid19-1.jpg

08/04/2020

U jeku korona virusa, kada se ceo svet bori sa pandemijom, i panikom koju je ona izazvala, postoje pojedinci koji hrabro izlaze u prve borbene redove i daju sve od sebe kako bi pobedili ovu bolest i pri tom pomogli najugroženijima. Poznati po neustrašivosti, kubanski lekari uputili su se u samo žarište korona virusa, sa sobom noseći lek koji je trenutno najjače sredstvo za borbu protiv ove bolesti.

banner-static-kubanski-eliksir.jpg

24/03/2020

Pad imuniteta je ozbiljna nuspojava onkoloških terapija. Zato, ko god je išao na hemioterapiju zna koliko je bitno da održi imunitet kako pre, tokom, pa tako i posle onkoloških terapija.

Nakon početka hemioterapije, imunitet će naglo opadati. Ovo će otvoriti mogućnost za pojavljivanje raznih infekcija, bolesti, i drugih nelagodnosti koje će lakše napasti organizam sada.

Da biste to sprečili, treba pogledati sve načine kojima možete da podignete imunitet.

Medicinski tretmanni na Kubi

Garantujemo Vam maksimalnu diskreciju, posvećenost, profesionalnost, poslovnost, odgovornost pre svega jer ipak je reč o Vašem zdravlju.

Kontakt

Bul. Milutina Milankovića 25b,
11070 Novi Beograd, Srbija

+381 11 711 12 44

Copyright © 2020. Consulta al futuro. All Rights Reserved. Izrada sajta Evolve

Call Now Button
Pišite na Viber