vakcina-par-1.jpg

24/11/2020

Kubanski naučnicu su u dosadašnoj borbi sa virusom Covid-19 registrovali već dve vakcine koje su u fazi kliničkih ispitivanja na ljudima: Soberana 01 i Soberana 02, a druge dve čekaju potrebne dozvole kako bi ušle u proces kliničkih ispitivanja.

Kuba ima veoma veliko iskustvo u razvoju vakcina u poslednjih trideset godina. Stečena iskustva, oprema sa kojom raspolažu i stručni kadar omogućili su im da u ovom momentu imaju četiri vakcine za Covid-19 na čijem razvoju rade.

interna-medicina-primena.jpg

11/11/2020

Integrativna medicina predstavlja spoj klasične i komplementarne medicine, sa ciljem da se saznanja iz obe oblasti najbolje iskoriste po zdravlje pacijenata.

Govoreći na temu integrativne medicine i važnosti njene primene, dr Anabely Estavez Garcia onkolog i profesor na Međunarodnom institutu u Havani navodi sledeće: tokom 90-ih godina prošlog veka, profesor Rosenberg sa katedre za javno zdravlje sa Harvarda objavio je dva izveštaja koja su ukazivala da je 45% severnoamaričkih pacijenata, nakon konsultacija sa lekarom, otišlo da potraži pomoć od stručnjaka koji bi im ponudili nutricionističko savetovanje, emocionalnu i psihološku podršku, način da se izbore sa bolovima bez uzimanja dodatnih lekova ili način da poboljšaju san bez uzimanja hipnotika. Zapravo, pacijenti su tražili podršku tamo gde im nije ponuđena.

doktorka-ms.jpg

24/10/2020

Multipla skleroza je hronična autoimana bolest centralnog nervnog sistema – mozga i kičmene moždine. Po svojoj prirodi veoma je kompleksno oboljenje kod koga dolazi do izmenjenog mehanizma imunog odgovora na sopstvene delove nervnog tkiva. Imuni sistem stvara antitela protiv sopstvenog centralnog nervnog sistema usled čega dolazi do upale i oštećenja mijelinskog omotača nerava i gubitka strukture ili funkcije nervnih ćelija u različitim delovima mozga i kičmene moždine. Mijelin je omotač nerava koji je odgovoran za prenošenje nervnih impulsa, čijim oštećenjem dolazi do neuroloških ispada koji se ispoljavaju na različite načine, tj. manifastacija bolesti ima mnogo različitih oblika. U zavisnosti od toga koji je deo mozga ili kičmene moždine oštećen, kod svakog pojedinca javljaju se drugačiji simptomi i tok bolesti.

imunoterapija-sajt.jpg

24/10/2020

Imunoterapija ili biološka terapija zasniva se na stimulaciji imunog sistema i uspostavljanju sposobnosti imunog sistema da prepoznaje i bori se protiv inficiranih i tumorskih ćelija.
Imunoterapija predstavlja najmoderniji pristup u lečenju raka i svetska naučna zajednica ulaže velike napore u istraživanje ove oblasti.
Kuba je među retkim zemljama u kojima su istraživanja i primena imunoterapije u lečenju karcinoma na veoma visokom nivou.

cuba-covid19-1.jpg

08/04/2020

U jeku korona virusa, kada se ceo svet bori sa pandemijom, i panikom koju je ona izazvala, postoje pojedinci koji hrabro izlaze u prve borbene redove i daju sve od sebe kako bi pobedili ovu bolest i pri tom pomogli najugroženijima. Poznati po neustrašivosti, kubanski lekari uputili su se u samo žarište korona virusa, sa sobom noseći lek koji je trenutno najjače sredstvo za borbu protiv ove bolesti.

banner-static-kubanski-eliksir.jpg

24/03/2020

Pad imuniteta je ozbiljna nuspojava onkoloških terapija. Zato, ko god je išao na hemioterapiju zna koliko je bitno da održi imunitet kako pre, tokom, pa tako i posle onkoloških terapija.

Nakon početka hemioterapije, imunitet će naglo opadati. Ovo će otvoriti mogućnost za pojavljivanje raznih infekcija, bolesti, i drugih nelagodnosti koje će lakše napasti organizam sada.

Da biste to sprečili, treba pogledati sve načine kojima možete da podignete imunitet.

najcesce-vrste-raka-1.jpg

02/03/2020

Tumori se prvenstveno dele na benigne i maligne. Maligni tumori su kancerogeni. Među malignim tumorima razlikujemo primarne i sekundarne. Primarni tumor označava prvi tumor koji je nastao u telu. Naziva se i primarnim kancerom. Sekundarni tumor označava kancer koji se proširio, tj. metastazirao sa mesta gde je primarno nastao na druge delove tela. Sekundarni tumori predstavljaju isti tip raka kao i primarni tumori.

rak-bolest-danasnjice.jpg

13/02/2020

Maligne bolesti, rak ili kancer, predstavljaju drugi po redu uzrok smrtnosti ljudi posle kardiovaskularnih bolesti.
Kancer ili rak predstavlja nekontrolisani rast abnormalnih ćelija bilo gde u telu. Postoji više od 200 tipova kancera. Najčešći po zastupljenosti su rak pluća, rak dojke, rak debelog creva, rak grlića materice i rak prostate.

lecenje-raka-prirodnim-putem.jpg

23/01/2020

U konvencionalne metode lečenja raka ubrajaju se hemioterapija, jonizujuća radijacija, kao i hirurški i biološki tretmani. Kada govorimo o konvencionalnim metodama lečenja raka, kubanska medicina je danas broj jedan u svetu po procentu izlečenja kancera, prvenstveno zahvaljujući personalizovanom pristupu pacijentima, višedecenijskom iskustvu, vrhunskim onkolozima, ali i lečenju baziranom na podizanju imuniteta pacijenta. U prilogu konstataciji, dovoljno je reći da su klinike i stručnjaci na Kubi, državnim planom ujedinjeni u borbi protiv ove opake bolesti koja pogađa svet.

Medicinski tretmanni na Kubi

Garantujemo Vam maksimalnu diskreciju, posvećenost, profesionalnost, poslovnost, odgovornost pre svega jer ipak je reč o Vašem zdravlju.

Kontakt

Bul. Milutina Milankovića 25b,
11070 Novi Beograd, Srbija

+381 11 711 12 44

Copyright © 2020. Consulta al futuro. All Rights Reserved. Izrada sajta Evolve

Call Now Button
Pišite na Viber