Dobro jutro Crna Goro – Specijalista onkolog sa Kube prvi put u Crnoj Gori

22/01/2018
dobro-jutro-crna-goro.jpg

“ Da li ste znali da je prosečan životni vek na Kubi čak 78 godina, u ostatku sveta u većini zemalja stopa nataliteta je dosta niža u odnosu na stopu mortaliteta. Na Kubi se na 1000 stanovnika rodi 13 a umre samo 7 ljudi. Istraživali smo i ustanovili da je Kuba jedan od lidera u razvoju gotovo svih oblasti medicine, o čemu svedoči podatak da ima čak 6.7 lekara na 1000 pacijenata, po čemu zauzima prvo mestu u svetu ispred razvijenih zemalja Nemačke i Francuske. Kuba je poznata i po mnogobrojnim lekovima za najteže bolesti.“ bile su uvodne reči voditeljke. U daljem izlagađu rađenj je intervju sa Dr. Anablei Garcija Estavez, specijalista onkologom sa Kube, koja je prvi put u poseti Crnoj Gori kao predstavnik medicinske asocijacije doktora sa Kube. Ujedno to je i prva poseta doktora specijaliste sa Kube Crnoj Gori.

Utisci o Crnoj Gori

Doktorka Anabeli je fascinirana Crnom Gorom, ne samo prirodnim prizorima već toplinom ljudi. Obavezna je bila poseta manastiru Vailija Ostroškog, što je doktorka posebno iskomentarisala ne poznajući istorji Crne Gore kao jedan od posbenih momenta koji je impresionirao i zauvek će joj ostati u sećanju.
U daljem tekstu ukratko ćemo Vam preneti intervju, koji možete pogledati u ovom video snimku:

Dostignuća savrmene Kubanske medicine

Glavna dostignuća kubanske medicine zapravo su tehnike odnosno primena metoda lečenja koje se razlikuju od ostatka sveta, a naročito u oblastima dermatologije, lečenja psorijaze, vitilga, alopecije ili ćelavosti. Lečenje čira, lečenje dijabetskog stopala kao i lečenje retinopatije, su takođe oblasti u kojima Kubanska medicina postiže zavidne rezultate.

Najzad kubanska medicina je možda i najpoznatija po dostignućima, u oblasti onkologije. Kubanski stručnjaci su zapravo razvili jedinstvenu terapiju, sada već priznatu u svetu, koja je zapravo imuno terapija. Razvijene su dve vakcine sa monoklonalnim anti-telima, kao i vakcine za rak pluća, odnosno vakcina za lečenje raka neurološkog sistema, lečenje raka jednjaka i lečenje raka pankreasa. Na prostorima Balkana kao i u Crnoj Gori, kubanska medicina je nekako najpoznatija po lečenju raka pluća verovatno zahvaljujući odličnim rezultatima u toj oblasti, ali zaista kubanska medicina zadnjih godina postiže zavidne rezultate u lečenju različitih oblika kancera kao i u različitim oblastima medicine .

Lečenje bez kontra efekata

Najbitnija odlika kubanske medicine, bez obzira o kojoj se bolesti govori, od dermatologije do onkoligije, predstavlja lečenje bez kontra efekata, bez bilo kakve štetnosti po organizam.
Kubanska medicina je uspešna, odnosno primena vakcina daje rezultate, upravo iz razloga polazeći od onkoliških teorija baziranih na praktičnim izučavanjima i eksperimentima, a imajući u vidu da nastanak kancera i razvoj kancera je uzrokovan različitim mnogobrojnim efektima, kada kancerogene ćelije stiču moć da utiču na imunološki sistem organizma, upravo tajna uspešnosti je u borbi sa imunološkim sistemom. Dakle u kombinaciji sa drugim terapijama, glavni pristup je zapravo razvoj ćelija imunološkog sistema i proaktivno delovanje na pokretanje borbe samog organizma.
U tom smislu kubanska medicina koristi opšte pristupe koji daju rezultate, ali se bolest personalizuje, jer su uzroci različiti a samim tim i lečenje treba i mora biti različito od pacijenta do pacijenta. Tako su stručnjaci sa Kube razvijali različiti broj mogućih scenarija za jednu te istu bolest.

Lečenje raka i drugih opasnih bolesti na Kubi

Kubanska medicina uz veliku podršku države je udružena u pronalalženju terapija, vakcina i rešenja za lečenje kancera kao i drugih teških bolesti raširenih širom sveta.
Kuba je socijalistička zemlja, zaista građani Kube dobijaju besplatno i kvalitetno lečenje. Međutim Kuba je otvorena za pacijente iz celog sveta i želi da podeli svoja dostignuća u oblasti medicine praktično lečeći pacijente sa najtežim oboljenjima.
Pored 25 ozbiljnih medicinskih institucija, i preko 20.000 stručnjaka, dosta se ulaže u medicinska istraživanja, uz veliku pomoć države koja je prepoznala potrebu ulaganja u ovu oblast.
Pored ostalog, trenutno stručnjaci na Kubi se najviše bave istraživanjima u lečenju raka. Jedan od glavnih prioriteta je otkrivanje rešenja i metoda za lečenje raka dojke, lečenje kancera prostate i materice, lečenje raka debelog creva, s obzirom da se postižu zavidni rezultati u lečenju raka pluća, upravo taj pristup i te vakcine predstavljaju osnovu za istraživanja lečenja različitih oblika raka.
Doktorka Anabeli Estavez je eksluzivno izjavila da su na putu otkrivanja i izbacivanja leka za lečenje raka kože. Naravno sve mora da prođe i proces registracije od strane svetskih institucija ali radi se lekovima i tretmanu koji je lokalnog karaktera, lak za primenu i koji je do sada pokazao vrhunske rezultate u izlečenju raka kože.

Zakažite preglede i prijavite se za lečenje na Kubi

Uz pomoć jedine registrovane agencije Consulta al Futoro prijavite se , pozovite nas i saznajte više o procesu i mogućnostima odlaska na Kubu.

Medicinski tretmanni na Kubi

Garantujemo Vam maksimalnu diskreciju, posvećenost, profesionalnost, poslovnost, odgovornost pre svega jer ipak je reč o Vašem zdravlju.

Kontakt

Bul. Milutina Milankovića 25b,
11070 Novi Beograd, Srbija

+381 11 711 12 44

Copyright © 2020. Consulta al futuro. All Rights Reserved. Izrada sajta Evolve

Call Now Button
Pišite na Viber