Specijalista sa Kube predstavlja medicinska dostignuća svoje zemlje

01/02/2018
predavanje-kubanska-vakcina.jpg

Specijalista medicinske onkologije sa diplomom u kliničkim studijama, dr Anabeli Estavez Garcia, koja je bila u poseti Beogradu početkom novembra 2017. godine, tom prilikom održala je detaljnu konferenciju na temu „Najnovija dostignuća kubanske medicine“.

Sastanak je, uz pomoć medicinskih stručnjaka i nekoliko pacijenata koji su bili tretirani na Kubi, organizovao Goran Puljezević, osnivač agencije Consulta al futuro, jedine agencije u Srbiji koja je zvanično povezana sa kubanskim medicinskim ustanovama koje pružaju odličnu brigu pacijentima iz Srbije i regiona.
Estevez Garcia, koja je specijalista u Međunarodnom zdravstvenom centru La Pradera u Havani, stavila je fokus svoje disertacije na rak, projekcije ove bolesti do 2030. godine na svetskom nivou, karakteristike istraživanja i napretke Kube u toj oblasti medicine. Govorila je o razvoju i primeni vakcine Nimotuzumab (komercijalni naziv CIMAher) za lečenje tumora glave i vrata; Racotumomab (Vakira), vakcina za rak pluća i Heber-Feron za kožu, koja je relativno nova i u fazi registrovanja. Objasnila je da se sve ovo proizvodi samo na Kubi, kao rezultat višegodišnjeg istraživanja u Centru za molekularnu imunologiju i Centru za genetički inženjering i biotehnologiju.

Dostignuca kubanske medicine

Specijalista se bavila i drugim dostignućima medicinskih nauka i istraživanja u svojoj zemlji, među kojima je istakla jedinstveni tretman u svetu za Retinitis Pigmentozu, kao i Herberprot-P za lečenje dijabetičnog stopala i za sprečavanje amputacija i terapije za psorijazu i vitiligo.
Naglasila je da Naučni centar Kube objedinjuje 25 organizacija za istraživanja, testiranja i razvoj novih lekova u kojima radi sedam hiljada naučnika i inženjera i oko 12 hiljada zaposlenih.
Doktorka je dala detaljan opis medicinskih i rehabilitacionih usluga koje pružaju ona i njene kvalifikovane kolege iz La Pradere, sa 20 godina iskustva i više od 70 hiljada pacijenata. Na kraju konferencije izrazila je zahvalnost na prilici koja joj je pružena da pokaže napredak Kube u ovoj vitalnoj sferi za ljudsko biće, kao i za pažnju koju je primila i koju je podelila sa nekoliko asistenata koji su joj pomagali u njenoj zemlji.

Medicinski tretmanni na Kubi

Garantujemo Vam maksimalnu diskreciju, posvećenost, profesionalnost, poslovnost, odgovornost pre svega jer ipak je reč o Vašem zdravlju.

Kontakt

Bul. Milutina Milankovića 25b,
11070 Novi Beograd, Srbija

+381 11 711 12 44

Copyright © 2020. Consulta al futuro. All Rights Reserved. Izrada sajta Evolve

Call Now Button
Pišite na Viber