Rak – bolest koja godišnje u Srbiji odnese preko 20 hiljada života

17/12/2020
prevencija-rak-consulta.jpg

Od ukupnog broja umrlih u Srbiji, gotovo petinu čine osobe obolele od nekog oblika karcinoma.

Rak pluća, rak grlića materice i dojke, rak debelog creva, rak pankreasa i rak centralnog nervnog sistema, tj. rak mozga i kičmene moždine su oblici karcinoma sa najvećom učestalošću i najvećom smrtnošću.

Prevencija i rana dijagnostika raka kao spas od smrtnih ishoda

Kanceri u izuzetno malom procentu, čak ispod 10% nastaju kao posledica genetskih faktora. U većini slučajeva rak je posledica nezdrave životne sredine i načina života – stresa, nedovoljne količine sna, nedostatka fizičke aktivnosti, nekvalitetne ishrane, pušenja, konzumiranja alkohola, zagađenosti vode, zemljišta, vazduha…

Iz ovog razloga preventivne mere su najznačajnije u sprečavanju nastanka i razvoja raka i izbegavanju smrtnih ishoda od malignih bolesti.

Simptome raka nije jednostavno prepoznati, i u najvećem broju slučajeva simptomi karcinoma su suptilni, netipični i mogu se pripisati drugim bolestima. Samim tim, pri pojavi prvih jasnijih simptoma kancer već može biti uznapredovao, te je primena preventivnih preglada uz primenu ostalih preventivnih mera ključni faktor u izbegavanju ili ranom dijagnostifikovanju maliginih bolesti.

Preventivne mere nastanka raka podrazumevaju primenu zdravih životnih navika: kvalitetnu ishranu, kontrolu stresnih situacija, izbegavanje pušenja i alkoholnih i gaziranih pića, redovnu fizičku  aktivnost, boravak u prirodi, adekvatnu suplementaciju i redovne preglede – skrininge.

Preventivnim pregledima karcinome je moguće otkriti pre pojave bilo kakvih simptoma.

Kancer pankreasa kod više od 85% pacijenata dijagnostifikuje se u uznapredovaloj fazi, kada se već proširio u lokalne strukture ili je metastazirao u jetru i pluća, rak pluća i rak mozga kada se dijagnostifikuju najčešće imaju udaljene metastaze, a rak pluća na globalnom nivou je vodeći uzročnik smrtnosti među malignim bolestima kod muškaraca.

Rak dojke je najčešći uzročnik smrtnosti, kada su u pitanju karconimi kod žena. Počev od samopregleda dojke preko mamografskih i drugih preventivnih pregleda, znatno je moguće uticati na sprečavanje i kasniji tok lečenja bolesti.

Uz preventivne preglede, zdrava ishrana i adekvatna suplmentacija predstavljaju ključne preventivne mere kancera.

Uključivanje zdravih svežih namirnica u ishranu uz izbegavanje industrijski proizvedene i brze hrane kao i masnih, visoko kalorijskih a nisko nutritivnih obroka, u znatnoj meri utiče se na sveobuhvatno zdravlje i prevenciju karcinoma.

Adekvatna suplementacija, odnosno unos optimalne količine hranljivih nutrimenata i biološki aktivnih materija, neophodnih za normalno funkcionisanje ćelija predstavlja možda i najvažniju preventivnu meru nastanka i lečenja raka.

Upotrebom prirodnih preparata koji u svom sastavu sadrže lekovite biljke, izvore vitamina, minerala, esencijalnih amino i masnih kiselina, antioksidativnih materija, vlakana, makro i mikro elemenata koji na ćelijskom nivou utiču na otklanjanje teških metala i slobodnih radikala iz organizma, povećanje aktivnosti NK ćelija – prirodnih ćelija ubica koje predstavljaju prvu liniju odbrane organizma od inficiranih i malignih ćelija, obezbeđuju ćelijama energiju… u ogromnoj meri moguće je uticati na pojavu raka i na tok lečenja kada je karcinom već dijagnostifikovan.

Naučnici i lekari na Kubi među prvima u svetu započeli su istraživanja i primenu lekovitih biljaka u tretiranju raka. Uradili su ogroman broj kliničkih i predkliničkih istraživanja i kao idealnu kombinaciju, zbog njihovog sinergijskog delovanje, definisali su biljke anamu i moringu zajedno sa alagama spirulinom i hlorelom. Ova kombinacija je u upotrebi više od decenije na Kubi, predstavlja obavezni deo terapije u tretiranju malignih oboljenja, a efikasnost je potvrđena kod hiljade pacijenata.

Kroz višegodišnju saradnju sa Asocijacijom kubanskih lekara upoznati smo sa svim benefitima koje ova kombinacija biljaka i algi ima na zdravlje, uz njhovu podršku razvili smo projekat Dr Cubano i Kubanski eliksir uspeli da ponudimo ljudima u Srbiji i regionu.

Kvalitet preparata potvrđen je kategorizacijom u hranu za posebne medicinske namene kod onkoloških i drugih pacijenata oslabljene imune funkcije na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu, na osnovu čega je i registrovan kod Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Delotvornost Kubanskog eliksira potvrđena je kako kod zdravih ljudi u pogledu jačanja celokupnog organizma, tako i kod obolelih od raka i drugih bolesti.

Zajedno sa Društvom protiv raka Sombor, koje okuplja obolelele od karcinoma i stručna lica, ispratili smo uticaj preparata na zdravlje velikog broja njihovih članova i rezultati su više nego impresivni.

Čuvajte zdravlje! Vodite računa šta i koliko jedete, izbegavajte alkohol i cigarete, birajte ukoliko možete zdraviju životnu sredinu, ukoliko ne možete boravite češće u prirodi, ne zanemarujte fizičku aktivnost i veoma vodite računa šta od suplementacije koristite, birajte proverene preparate čija je efikasnost potvrđena. U skladu sa svojim godinama obavite preventivne preglede. Dugujete to sebi, svojoj porodici i svim ljudima koje volite.

Rak je bolest koju je je danas moguće sprečiti, uspešno lečiti i izlečiti.

 

Medicinski tretmanni na Kubi

Garantujemo Vam maksimalnu diskreciju, posvećenost, profesionalnost, poslovnost, odgovornost pre svega jer ipak je reč o Vašem zdravlju.

Kontakt

Bul. Milutina Milankovića 25b,
11070 Novi Beograd, Srbija

+381 11 711 12 44

Copyright © 2020. Consulta al futuro. All Rights Reserved. Izrada sajta Evolve

Call Now Button
Pišite na Viber