Rak godišnje u Srbiji odnese preko 20 hiljada života

17/12/2020
prevencija-rak-consulta.jpg

Od ukupnog broja umrlih u Srbiji, gotovo petinu čine osobe obolele od nekog oblika karcinoma.

Rak pluća, rak grlića materice i dojke, rak debelog creva, rak pankreasa i rak centralnog nervnog sistema, tj. rak mozga i kičmene moždine su oblici karcinoma sa najvećom učestalošću i najvećom smrtnošću.

Prevencija i rana dijagnostika raka kao spas od smrtnih ishoda

Kanceri u izuzetno malom procentu, čak ispod 10% nastaju kao posledica genetskih faktora. U većini slučajeva rak je posledica nezdrave životne sredine i načina života. Stres, nedovoljna količina sna, nedostatak fizičke aktivnosti, nekvalitetna ishrana, pušenje, konzumiranje alkohola, zagađenost vazduha, vode i zemljišta ozbiljni su faktori rizika.

Iz ovog razloga preventivne mere su najznačajnije u sprečavanju nastanka i razvoja raka. Njihova primena predstavlja izbegavanje smrtnih ishoda od malignih bolesti.

Simptome raka nije jednostavno prepoznati. U najvećem broju slučajeva simptomi karcinoma su suptilni, netipični i mogu se pripisati drugim bolestima. Samim tim, pri pojavi prvih jasnijih simptoma kancer već može biti uznapredovao.  Primena preventivnih preglada, uz primenu ostalih preventivnih mera, ključni su faktor u izbegavanju ili ranom dijagnostifikovanju maliginih bolesti.

Preventivne mere nastanka raka podrazumevaju primenu zdravih životnih navika. Pre svega: kvalitetnu ishranu, kontrolu stresnih situacija, izbegavanje pušenja i alkoholnih i gaziranih pića, redovnu fizičku  aktivnost, boravak u prirodi, adekvatnu suplementaciju i redovne preglede – skrininge.

Preventivnim pregledima karcinome je moguće otkriti pre pojave bilo kakvih simptoma.

Kancer pankreasa kod više od 85% pacijenata dijagnostifikuje se u uznapredovaloj fazi, kada se već proširio u lokalne strukture ili je metastazirao u jetru i pluća. Rak pluća i rak mozga kada se dijagnostifikuju najčešće imaju udaljene metastaze. Rak pluća na globalnom nivou je vodeći uzročnik smrtnosti među malignim bolestima kod muškaraca.

Rak dojke je najčešći uzročnik smrtnosti, kada su u pitanju karconimi kod žena. Počev od samopregleda dojke, preko mamografskih i drugih preventivnih pregleda, znatno je moguće uticati na sprečavanje i kasniji tok lečenja bolesti.

Uz preventivne preglede, zdrava ishrana i adekvatna suplmentacija predstavljaju ključne preventivne mere kancera.

Uključivanje zdravih svežih namirnica u ishranu, uz izbegavanje industrijski proizvedene i brze hrane, kao i masnih, visoko kalorijskih a nisko nutritivnih obroka, u znatnoj meri utiče se na sveobuhvatno zdravlje i prevenciju karcinoma.

Suplementacija kao prevencija raka na Kubi

Kubanci su na polju prevencije najuspešniji u celom svetu. Sve starosne kategorije stanovništva primenjuju preventivne mere. Suplementacija prirodnim biljnim preparatima je sveprisutna.

Adekvatna suplementacija, odnosno unos optimalne količine hranljivih nutrimenata i biološki aktivnih materija, neophodna je za normalno funkcionisanje ćelija. Samim tim, predstavlja možda i najvažniju preventivnu meru nastanka i lečenja raka.

Upotrebom prirodnih preparata koji u svom sastavu sadrže lekovite biljke, znatno smanjujemo rizik od mnogih bolesti.

Kvalitetni suplementi izvori su vitamina, minerala, esencijalnih amino i masnih kiselina, antioksidativnih materija, vlakana, makro i mikro elemenata… Sadrže materije koje na ćelijskom nivou utiču na otklanjanje teških metala i slobodnih radikala iz organizma. Zatim, utiču na povećanje aktivnosti NK ćelija – prirodnih ćelija ubica koje predstavljaju prvu liniju odbrane organizma od inficiranih i malignih ćelija, obezbeđuju ćelijama energiju… Na ovaj način u ogromnoj meri moguće je uticati na pojavu raka i na tok lečenja kada je karcinom već dijagnostifikovan.

Naučnici i lekari na Kubi među prvima u svetu započeli su istraživanja i primenu lekovitih biljaka u tretiranju raka. Uradili su ogroman broj kliničkih i predkliničkih istraživanja. Kao idealnu kombinaciju, zbog njihovog sinergijskog delovanje, definisali su biljke anamu i moringu zajedno sa alagama spirulinom i hlorelom. Ova kombinacija je u upotrebi više od decenije na Kubi. Predstavlja obavezni deo terapije u tretiranju malignih oboljenja. Efikasnost preparata potvrđena je kod hiljade pacijenata.

Uz podršku kubanskih lekara i naučnika razvili smo projekat Dr Cubano

Kroz višegodišnju saradnju sa Asocijacijom kubanskih lekara upoznati smo sa svim benefitima koje ova kombinacija biljaka i algi ima na zdravlje. Kubanski eliksir uspeli smo da ponudimo ljudima u Srbiji i regionu.

Kvalitet preparata potvrđen je kategorizacijom u hranu za posebne medicinske namene kod onkoloških i drugih pacijenata oslabljene imune funkcije na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu. Po tom osnovu registrovan je kod Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Delotvornost Kubanskog eliksira potvrđena je kako kod zdravih ljudi u pogledu jačanja celokupnog organizma, tako i kod obolelih od raka i drugih bolesti.

Zajedno sa Društvom protiv raka Sombor, koje okuplja obolelele od karcinoma i stručna lica, ispratili smo uticaj preparata na zdravlje velikog broja njihovih članova i rezultati su više nego impresivni.

Čuvajte zdravlje! Vodite računa šta i koliko jedete, izbegavajte alkohol i cigarete, birajte ukoliko možete zdraviju životnu sredinu, ukoliko ne možete boravite češće u prirodi, ne zanemarujte fizičku aktivnost i veoma vodite računa šta od suplementacije koristite. Birajte proverene preparate čija je efikasnost potvrđena. U skladu sa svojim godinama obavite preventivne preglede. Dugujete to sebi, svojoj porodici i svim ljudima koje volite.

Rak je bolest koju je je danas moguće sprečiti, uspešno lečiti i izlečiti.

 

Medicinski tretmanni na Kubi

Garantujemo Vam maksimalnu diskreciju, posvećenost, profesionalnost, poslovnost, odgovornost pre svega jer ipak je reč o Vašem zdravlju.

Kontakt

Vojvode Stepe 171,
11010 Beograd, Srbija

+381 11 711 12 44

Copyright © 2024. Consulta al futuro. All Rights Reserved. Izrada sajta Evolve

Pišite na Viber
Call Now Button