Dr Anabeli Estavez Garcija – Novo Jutro – TV Pink

14/05/2019
pink-kubanska-medicina.jpg

“Uspešnost kubanskih lekara, naučna dostignuća i efikasnost primenjenih terapija i lekova definišu Kubu kao jednu od zemalja u kojoj su prevencija i zdravlje ljudi na prvom mestu. Inače ta zemlja je jedna od lidera u pogledu razvoja svih oblasti medicine, gde čak 6 do 7 lekara dolazi na 1.000 pacijenata po čemu zauzima prvo mesto u svetu.“ To su bile uvodne reči voditeljke pre same najave doktorke Garcija specijaliste onkologa sa klinike La Pradera, koja treći put boravi u Srbiji ,odnosno Beogradu sa ciljem obilaska starih pacijenata i konsultacija sa novim.

Simpozijum o Onkologiji održan u Havani

Simpozijum je održan u Aprilu 2019 godine. Na simpozijumu je bilo govora o najtežim bolestima koje su u zadnjoj fazi i praktično ne izlečive, ali ipak napredkom medicine ih je zapravo moguće pretvoriti u hronične bolesti. Ovakav pristup ne znači za pacijenta produžetak agonije već kvalitetno produžavanje života uz naravno pridržavanje propisanih terapija. Poseban napredak je napravljen na polju lečenje kancera, zajedničkim pristupnom svih klinika i naučnika sa Kube došlo se do dva nova patenta odnosno leka od kojih se jedan zove Nimotuzumab. Ovaj lek nema proprante odnosno nus pojave, koristi se protiv kancera glave i vrata, centralnog nervnog sistema kao i protiv kancera jednjaka, pankreasa, prostate i rektuma. Više o lekovima protiv kancera saznajte ovde

Terapije zbog kojih pacijenti iz Srbije najčešće dolaze na Kubu

Definitivno, pacijenti iz Srbije najčešće posećuju Kubu zbog terapija odnosno lečenja raznih oblika kancera, primenom imunoterapije. Takođe pacijenti iz Srbije dolaze zbog lečenja bolesti očiju, retinitis pigmentosa iz razloga što je Kuba jedina zemlja u kojoj je moguće zaustaviti napredak te bolesti. Najzad pacijenti dolaze i zbog lečenja vitiligo, psorijaza i lečenje dijabetesa.

Da li se na Kubi koristi alternativna medicina?

Alternativna medicina se najviše koristi kod tretmana protiv raka odnosno u lečenju raka. Alternativne terapije su stare koliko je staro i čovečanstvo, tako se i na Kubi prvenstveno koriste biljke u terapijama. Više o dostignućima i metodama koje primenjuju Kubanski lekari saznajte u članku zabeleženom prilikom prošle posete kada je odžana konferencija za novinare… klikom ovde.

Treća poseta Srbiji

Ova treća poseta zapravo ima dva cilja, jedan je poseta pacijentima koji su se već lečili na Kubi a drugi je konsultacije sa novim potencijalnim pacijentima. Doktorka Anabeli Garcija kao onkolog specijalista je Srbiji prvenstveno zbog posete pacijenata koji su oboleli od kancera. Doktorki je posebno drago da vidi pacijente koji se nakon povratka sa Kube uspešno oporavljaju, no ipak medicina nije egzaktna nauka te samim tim ne postoje garancije za potpuno izlečenje za sve pacijente.

Zakazivanje konsultacija sa Dr Anabeli Garcija

Doktorka je u Srbiji na poziv agencije Consulta al Futuro koja već dugo godina radi sa doktorima i insitucijama sa Kube. Agencija je zadužena za pružanje informacija pacijentima, prikupljanje neophodne dokumentacije, pomoć oko prevoda na španski jezik, zakazivanje konsultacija koje su moguće bez odlaska na Kubu i najzad za organizaciju odlaska na Kubu. Obolelim pacijentima iz Srbije se čak pruža mogućnost lečenja i kontrole pod nadzorom lekara sa Kube bez odlaska na Kubu, što ipak zavisi od stadijuma bolesti i procene specijaliste onkologa. Više o agenciji i proceduri rada agencije sazajte klikom ovde.

Medicinski tretmanni na Kubi

Garantujemo Vam maksimalnu diskreciju, posvećenost, profesionalnost, poslovnost, odgovornost pre svega jer ipak je reč o Vašem zdravlju.

Kontakt

Bul. Milutina Milankovića 25b,
11070 Novi Beograd, Srbija

+381 11 711 12 44

Copyright © 2020. Consulta al futuro. All Rights Reserved. Izrada sajta Evolve

Call Now Button
Pišite na Viber